DTM: BMW Festival Weeks in Oostenrijk

Marco Wittmann won de DTM-race op zaterdag in Spielberg, Oostenrijk, met zelfvertrouwen: vanaf pole position zag de DTM-kampioen van 2014 de finishlijn als winnaar na 30 ronden in de felle zon. Voor Wittmann is het de zesde overwinning in zijn DTM-carrière. Hij won op de 4,326 kilometer lange Red Bull Ring voor zijn BMW-merkgenoot Tom Blomqvist, die als tweede eindigde in de derde DTM-race van het seizoen. Edoardo Mortara in de Audi RS 5 DTM voltooide het podium in Spielberg als derde.

# 11 Marco Wittmann, BMW M4 DTM, # 31 Tom Blomqvist, BMW M4 DTM, # 48 Edoardo Mortara, Audi RS5 DTM

Het BMW-succes in Spielberg heeft Timo Glock, Martin Tomczyk en Maxime Martin in de posities vier tot zes perfect gemaakt. Als de beste Mercedes-Benz-coureur eindigde Paul Di Resta de race op zaterdag. De Scot werd zevende, maar verdedigde de leiding in het klassement. Dit leidt Di Resta naar de derde van 18-seizoenraces met 43-punten voorsprong op Edoardo Mortara (40-punten) en Marco Wittmann (29-punten).

Voor Mattias Ekström was de race voorbij voordat hij echt begon: in de eerste bocht na de start kwam de Zweed in botsing met Maxime Martin en António Félix Da Costa en viel terug naar het einde van het veld. In de Audi RS5 wist hij een paar plaatsen goed te maken, maar eindigde de race op de 16e plaats. Een kleine troost: Ekström zette de snelste raceronde neer in 1: 23,442 minuten en vestigde daarmee een nieuw Red Bull Ring-ronderecord, zijn Merkgenoot Mike Rockenfeller is sinds 2013 actief.

# 16 Timo Glock, BMW M4 DTM
En BMW voor de derde:

Timo Glock wint zondagrace in Spielberg

Voor de derde keer in zijn carrière stond Timo Glock bovenaan het podium: tijdens de tweede DTM-race in Spielberg, Oostenrijk, reed de BMW-coureur op zondag naar de overwinning. Hij won de tweede en derde plaats nadat 42 ronden op de 4,326 kilometers lange Red Bull Ring voor de twee Audi-coureurs Mattias Ekström en Jamie Green. De best geplaatste Mercedes-Benz-coureur in Stiermarken was Daniel Juncadella op de twaalfde plaats.

Het was vanaf het begin goed voor Glock: hij nam in de tweede ronde al de leiding van Green en moest deze slechts kort na de pitstop opgeven. Mattias Ekström liet een geweldige inhaalslag zien. Hij was begonnen vanaf de elfde plaats in de race en ging als laatste van alle coureurs de doos in om banden te verwisselen. Met een goede racestrategie van zijn team en snelle rondetijden, vocht de tweevoudige DTM-kampioen zich een weg naar de tweede plaats. Net als Ekström was Gary Paffett ook in staat vooruit te vechten: vanuit positie 21 werkte hij zich op naar positie elf, met een plaats in de punten. Zijn inhaalslag bleef niet gewaardeerd: in de laatste ronde begon hij Timo Scheider in te halen, moest de weide ontwijken en viel terug naar 13.

In het klassement van de coureurs gaat na vier seizoensgebonden races van 18 de Mercedes-Benz-coureur Paul Di Resta (43-punten) verder, die in de zondagrace als 15. de geruite vlag zag. Tweede in het kampioenschap van de coureurs is Edoardo Mortara met 40-punten voorsprong op winnaars Timo Glock en Maxime Martin (beide 37-punten). Mortara viel vroeg uit na een botsing met António Félix da Costa in de strijd om de derde plaats in ronde 25.